Monday, July 3

Spania


Sommerens første ferieuke ble avholdt i Spania.

Alltid kjekt å besøke et nytt land. Costa del Sol var behagelig og praktisk. Sightseeing ble det for det meste i kjøpesentre og matvarebutikker, til tider med en viss frustrasjon over manglende språkkunnskaper, jeg blir fryktelig blyg ved et kasseapparat når jeg ikke kan si mer enn "hola" og "hasta luego" på det lokale språket, og å finne ut av hvilke grønnsaker som skulle veies av betjeningen og hvilke som hadde stykkpris var også ganske umulig.

Temperaturen var bedre enn fryktet. På solkysten er det alltid en mild havbris langs strendene, mens det var opp mot 38 grader inne i landet. Vi besøkte et par byer såvidt, Ronda og Antequera, en by som var gammel selv i romersk tid, men sightseeing for småbarnsforeldre blir jo mest fra bil, og vi fikk se et annerledes landskap dominert av brunt og åser med oliven- og appelsintrær. Landsbyene er sjarmerende og hvitmalte.

Ellers var det standard syden, med bading, opphold i skyggen (jeg er ikke noe solingsmenneske) og fotball-VM på kveldene. Kjekt å høre kommentarer fra Gary Lineker, Alan Shearer og co på BBC, om England ikke har vært verdens beste fotballag på en stund er de i hvert fall verdens beste supportere, med en kledelig og lett sørgmodig selvironi.

Lille sønn lærte å bade, stormet mot bølgene, klatret på solsenger og la noen nye ord til ordforrådet, "baba" (farfar), "kinka" (skinke - med a-ending - tegn på at han tar farens rogalandsdialekt :) og selvsagt "ba-ta" (bade) som kom etter bare noen sekunder i bassenget. Kulturelle opplevelser ble det lite av, annet enn studier av guidebøker. Spania har en spennende historie, helt annerledes enn vår, men det er et annet tema.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home